Carte/Necarte
ianuarie 31, 2014
Cat de greu poate sa fie sa scrii o carte? M-am gandit si eu sa scriu una, subiect si intriga am, insa imi lipseste verva, nu am tehnica de construire a suspansului. Am cautat si o reteta pe care daca o aplici o sa ai succes ca scriitor, nu exista. Dar... nu despre asta vroiam sa va povestesc. In ultima vreme, am renuntat sa mai cumpar carti de hartie, deoarece, desi imi place mirosul de carte noua in biblioteca (si cand spun carte noua ma refer si la cele de anticariat - pentru mine sunt tot noi), incepe sa imi displaca aglomerarea cu lucruri (poate imbatranesc).
Asa ca am ales sa caut si sa pastrez cat mai mult cartile in format digital epub, mobi, pdf sau chiar doc. Stiu ca pirateria este in floare, insa am si carti pe care le-am cumparat astfel, in afara celor care sunt deja in domeniul public (in caz ca nu stiati la un anumit numar de ani dupa disparitia autorului, in functie de modul in care a fost facut testamentul acestuia, cartile pot sa intre in domeniul public, si pot sa fie gasite pe site-uri specializate de tipul Project Gutenberg).
Problema este ca astfel ajungi sa ai foarte multe carti, pe care nu mai ajungi sa le citesti, poate pentru ca nu ai ca si reminder volumele imprasitate prin casa, care sa iti aminteasca sa le iei in mana si sa le termini.
Cati dintre voi cititi carti in format electronic si care este principala piedica in a trece in totalitate la acest format?
Stiati ca Edgar Rice Burroghs, autorul Tarzan, a scris si romane SF - seria Barsoom, despre un regat martian?
P.S. Fac cum fac, si tot despre carti ajung sa scriu. Cartea aceea pe care mi-am propus sa o scriu candva este inca in stadiul de proiect. Trebuie sa invat sa scriu, deoarece se pare ca nu este suficient sa cunosti literele ca sa creezi ceva ce vor sa citeasca si altii.
Imaginea de aici